Aukciós naptár

Aukciók listája

2011. szeptember 13., kedd

A Mike és Társa antikvárium 43. aukciója / 2. nap

Térkép: http://maps.google.hu/maps?q=Budapest,+1137+Budapest,+XIII.+ker%C3%BClet,+Szent+Istv%C3%A1n+krt.+16.&hl=hu

A Mike és Társa antikvárium 2011. szeptember 13-án (kedd) 17 órai kezdettel rendezi 43. aukcióját (2. nap)  új helyszínen: Kino Mozi (Budapest, 1137 Budapest, XIII. kerület, Szent István krt. 16., a Vígszínház mellett).

A katalógusból: http://www.axioart.com/index.php?op=live_auction&id=2973

tétel 869: A Magyarországi Symbolikus Nagypáholynak alkotmánya.1896. Rendkívül díszes, ezüstveretes, bibliofil, poncolt egészbőr-kötésben, körben arany élmetszéssel. Ritka, becses darab.

Bp. 1896. Márkus ny. 153 l. 1 lev. Keretléces lapokon, merített papíron. A Magyarországi Symbolikus Nagypáholy 1886-ban jött létre a "Magyar Nagy-Oriens" és a "Magyarországi János-rendi Nagypáholy" egyesülésével. A kötet a létrejött új szervezet alkotmányát rögzíti. A szervezet budapesti székhelye, a nagypáholyház 1896-ban épült fel az egész magyar szabadkőművesség összefogásával és anyagi támogatásával. A "nagyszentélyt" ünnepélyes külsőségek közötti, külföldi páholyok küldöttségeinek jelenlétében 1896. június 21-én avatták föl. A rendkívül díszes, préselt egészbőr-kötésű, poncolt arany élmetszéssel ellátott kötet ezüst veretes kötéstáblájának sarkaiban a rend szimbólumait ábrázoló ezüstplakettek találhatók, a "Páholyház" avatásának dátumával, középen egy növénydísszel ékesített ovális ezüstplakett található "A Magyarországi Symbolikus Nagypáholynak alkotmánya" felirattal. A kötés ennek alapján az avatásra készült és minden bizonnyal a hazai szabadkőművesség valamelyik vezető személyisége kaphatta ezen alkalommal. Ritka, becses darab.

kikiáltási ár: 28 000 HUF


Származási hely: Szabadkőművességgel kapcsolatos árverési tételek képei

Nincsenek megjegyzések:

Népszerű aukciók

Blogarchívum